2008. nyári programok

Kedves Tagtársak!

Kérem, mindenki jegyezze meg a leírt dátumokat, hiszen ez a tájékoztató egyúttal meghívóként is szolgál.

Május 27.kedd 9 óra, Erdőtelek

Mikszáth Kálmán Általános és Középiskolák 3. Országos találkozója a Mikszáth Iskola szervezésében, az iskolák kulturális bemutatója a Művelődési házban.

Részleteket az eseményről, az iskola honlapján: www.mikszath-etelek.sulinet.hu

Május 31. szombat, Budapest, Fiumei úti temető

10.30 órakor Mikszáth sírjának megkoszorúzása. Utána virágot helyezünk el Pósa Lajos sírján is. Majd elsétálunk Bachát Dániel lelkész sírjához. Ő volt az, aki Mikszáthékat először összeadta 1873. július 13-án.

S ha már séta, innen elmegyünk a Szlovák Evangélikus templomhoz, ahol az esküvő történt. Kalauzunk Kovács Anna történész

A Petőfi Irodalmi Múzeumban megnézzük a 100 éves a Nyugat című kiállítást.

Itt 15 órakor felköszöntjük R. Várkonyi Ágnest születésnapja alkalmából

Az autóbusz 8.00-kor indul Balassagyarmatról, a Városháza mellől, 8.45-re ér Salgótarjánba a Távolsági autóbusz pályaudvarra

Jelentkezés (május 27-ig) Bagyinszki Istvánnénál (32/310-140, 20-234-8563) illetve Pásztor Sándornál (30-432-4718).

Július 5. szombat

15 éves a Mikszáth Kálmán Társaság ez alkalomból egész napos piknik lesz Horpácson

A programot most szervezzük, de már most írják be a naptárukba. Busz indul Tarjánból (Gyarmaton át) 8.30 órakor és Budapestről 8.30 órakor. A pontos menetrendről kérdezzék Bagyinszki Istvánnét (06-32 310-140 bagyikati@vipmail.hu illetve Bor Évát (06-302024270) bor_eva@citromail.hu

Kezdés 10 órakor. Egész nap folyamatos program. Kondérban főzünk, de a hasukat féltők hozzanak magukkal ennivalót.

Programok: Mikszáth-óra átadása, könyvbemutató, koncert, előadóest, vidám vetélkedő, tisztújító közgyűlés, sportversenyek, stb.

Tanulmányút Prágába

Ideje: augusztus 20-21-22-23 (szerda-csütörtök-péntek-szombat)

Utazás autóbusszal. Utazási létszám: 57 fő. (Csak egy autóbuszt indítunk, amely Salgótarjánból indul, Budapesten vesz fel még utazni vágyókat.)

Program: minden, ami belefér Prágából. Részben idegenvezető: Praznovszky Mihály

Elhelyezés: Hotel Juno, kétágyas szobákban (Városközpont 15 percre metróval) Ellátás: reggelivel. Részvételi díj: 38.000 ft

Jelentkezés. Bagyinszky Istvánné és Bor Éva, titkároknál.

Jelentkezési határidő és 24.500 ft előleg befizetése: május. 31. (Ki kell fizetnünk a szállást még itthon!)

(Az utazóknak megy majd még külön részletes ismertető! De már tudni lehet: a Társaság állja az első napi vacsora költségét, egy négyórás idegenvezetés díját és egyéb kisebb közös kiadást mint pl. parkoló díj stb. Az utazóknak az étkezésről, a metró jegyekről és a múzeumi belépőkről, valamint az elfogyasztandó sörök áráról maguknak kell gondoskodniuk.)

Meghívó a Mikszáth Kálmán Társaság rendes évi, s egyúttal tisztújító közgyűlésére

Helye. Horpács, Faluház

Ideje. 2008. július 5. szombat. 14 óra. ( Határozat-képtelenség esetén a közgyűlés új időpontja: 14 óra 30 perc)

Napirend: Elnöki beszámoló az elmúlt öt illetve tizenöt évről – A pénzügyi bizottság beszámolója – Hozzászólások – Vezetőségválasztás – A Társaság alapszabályának módosítása (Az új alapszabály tervezetét kiküldjük mellékletként, lehet tanulmányozni, véleményezni.)

A közgyűlés nyilvános, azon bárki részt vehet.

A tisztújítás során egy elnököt, egy alelnököt, egy titkárt és hat vezetőségi tagot választunk. Választunk egy felügyelő bizottságot is, amely áll egy elnökből és két tagból. Ezeknek a tagjaira a jelölőbizottságnál lehet javaslatokat leadni levélben vagy imélen.

A jelölőbizottság: Andor Csaba, Budapest, 1072, Nyár út 8., Francziszki Sarolta, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 99, III/11 Nagy Mihály 2660, Balassagyarmat, Klapka utca 54,

A neveket imélen is le lehet adni a két titkárnál (lásd fent) s ők eljuttatják azokat a bizottságnak. (bagyikati@vipmail.hu, bor_eva@citromail.hu)

A jelenlegi vezetőség:

Elnök: Praznovszky Mihály, Titkárok: Bagyinszky Istvánné és Bor Lászlóné

Tagok: Bacskó József, Herczegné Varga Ilona, Mikszáth Cseney Kálmán, Németh János dr., Urbán Aladár, Pásztor Sándor, Varga Miklós Péter.

A felügyelő bizottság tagjai: Bálintné Hübner Judit, Káldos Márta, Bódi Györgyné

Akik még nem fizettek tagdíjat, szálljanak magukba és szüntessék meg lelkiismeretük háborgását. Aki pedig tud, még szerezzen támogatókat! Számlaszámunk: OTP Bank 11705008-20467087

Záradék:

Dr. Praznovszky Mihály, Társaságunknak immár 15 éve elnöke, ezúton és tisztelettel bejelenti végleges döntését, hogy már nem indul újra a társaság elnöki címéért vívott küzdelemben. Indokai valósak, reálisak, és elfogadhatóak. Kéri a tagtársakat, respektálják akaratát. Magyarázata: 15 éve elnök, tehát éppen ideje felállnia székéből. A Dunántúlon lakik, onnan nehezen lehet irányítani egy nógrádi közösséget. Utazása a nógrádi eseményekre egyre bonyolultabb és fárasztóbb. Július elsejével nyugdíjba megy, és most már nagyon takarékosan kívánja beosztani idejét a még tervezett feladatai evégzésére.

Nemesvámos, Salgótarján, Horpács, 2008. május 15.

Praznovszky Mihály elnök sk.