Június 5.

Séta Mikszáth otthonai körül

Szombaton 10 órakor indulnak az érdeklődők Mikszáth nyomába. Fővárosi otthonait keresik fel, hogy lássák, merre s hogyan próbált otthont szerezni magának az író a fővárosban. A túra ideje kb. két óra. Vezeti Takács Ferenc tagtársunk. Az esemény beszámolója a kattintás után!

Takács Ferenc tagtársunk lelkiismeretes munkával elkészítette a Mikszáth séta forgatókönyvét, szellemi útvonalát. amiből aztán igen fárasztó fizikai menetrend is lett, két és fél órán keresztül gyalogoltunk. Igaz csak egy kiscsoport, azaz három fő, de rengeteg mindent tanultunk, emléktáblákat, szobrokat, épületeket ismertünk meg. Keresztül-kasul jártuk Magyarország történetét.
Két érdekes felfedezés:
1. Az Erzsébet szállóban meg van az 1999-ben elhelyezett emléktáblánk! Igaz nem a falon, hanem a recepció szekrényére támasztva, de ott van. Takács Éva tagtársunkon múlik, hogy felkerüljön, azaz visszakerüljön a falra.
2. Láttunk egy eddig nem ismert Mikszáth emléktáblát. 2006-ban helyezte el a VII. kerület a Dohány utca 28-as számu ház falára! Hálás köszönet érte. Valamint ajánlju a VIII. kerületi önkormányzat figyelmébe, amely a Mikszáth térre megálmodott-javasolt táblánk megvalósítását elutasította, mondván, nincs rá pénzük.

Óh, szegény főváros!

Továbbá láttuk Réti Zoli bácsi kamarakiállítását az Evangélikus Múzeumban. Mindösszesen 15 kép, da nagyon szépen elhelyezve. Nagyon jó volt újra látni. A múzeum egy minikiállítást is rögtönzött a képek elé. nagyon kedves ötlet, köszönjük.
Most pedig olvassák el a túra tervét mindazok, akik lusták voltak velünk gyalogolni.
Köszönet illet Takács barátunkat az előkészítésért, a túravezetésért!

A részletes program (kattintásra nagyobb):