Utazás Rahóra

Az ötnapos rahói kirándulás részletes programja:

1. Az utazás 5 napos, augusztus 1-től, augusztus 5-ig bezáróan. 50 személyes autóbusz visz mindenüvé, ideértve a programokra való utazásokat is.
Az autóbusz Balassagyarmatról indul 2010, augusztus 1-én, reggel 7 órakor, a városháza előtti buszmegállóból. Salgótarjánból 8 órakor indulunk tovább a távolsági autóbusz állomás mellett lévő 7-es helyijárati megállóból. A kisterenyeiek a 21-es út mellett lévő ABC-nél szállhatnak fel fél 9 órakor, a nagybátonyiak ugyancsak a 21-es útról való lekanyarodás után az első útkereszteződésnél várakozzanak. Pásztón a vasútállomásnál gyülekezzenek, ott lesz a felszállás. A határig 2 – 3 megállást tervezünk, természetesen szükség szerint ez módosulhat.
Visszautazás 5-én reggel 8 – 9 óra között.

2. Az utazáshoz útlevél szükséges, mindenki érvényes útlevelet hozzon magával.

3. A kirándulás költsége 35.000,- Ft/fő. E költség tartalmazza az utazási költséget és az ottani szolgáltatást (szállást és napi kétszeri étkezést), valamint a tolmácsolási díjat.
A határon, vagy a szálláson lehet Ft-ot átváltani vásárláshoz.

A program:


1. nap.
Utazás Ukrajnába, illetve Benére (3500 lelkes település). Itt családoknál leszünk elhelyezve egy vagy két ágyas szobákban. E helyen lesz a reggeli és a vacsora is. Kb délután 5 – 6 óra között érünk oda, elhelyezkedés és a fogadás.
2. nap
Utazás Rahóra, s itt emlékezünk meg Mikszáth Kálmánról, ugyanis halála előtt járt itt, mint képviselő jelölt. Közben érintjük Huszt, Nagyszőllős, stb. településeket is.
3. nap
Ekkor látogatunk el a Vereckei hágóra, majd a Vereckei szoroson át visszajövet látogatjuk meg Szojvát és emlékezünk az ott elesettekre.
4. nap
Kirándulunk Ungvárra és Munkácsra. Megnézzük a városok nevezetességeit, A munkácsi várat, az ungvári skanzent, stb.
5. nap
Utazás haza, közben megnézzük Beregszász városát, mely jelenleg a magyarság központja.

Kívánok jó felkészülést, merem remélni, mindenki jól érzi majd magát és szép emlékekkel tér haza.

Tisztelettel:
Bacskó József