A Mikszáth Kálmán Társaság 2019. május 28-i programja Budapesten és Vácon

Társasági Hírlevelünk 2. számában írt programunk az ott leírtak szerint zajlott le.

A Fiumei úti Sírkertben Mikszáth halálának napján, sírjánál, örökös elnökünk, dr. Praznovszky Mihály a Mikszáthi életmű teljességéről és összetettségéről beszélt, példákkal, idézetekkel illusztrálva azt.
Virágjaink elhelyezését követően Ady Endre sírjához sétáltunk, ahol elnökünk, dr.Kovács Anna emlékezett a 100 éve elhunyt költőről. Válogatása alapján Ady magyarság verseiből tagtársaink felolvastak néhányat, s koszorúval tiszteltük meg emlékét.

Vác felé menet betértünk Váchartyánba a Rudnay-kastélyhoz, ahol tagtársunk Lőrinczné Márti emlékezett az itt elhunyt Rudnayné Veres Szilárdára, a családra, Madách Imréhez és Mikszáth Kálmánhoz kapcsolódó történetekre.

Vácra érve a Piarista Gimnázium dísztermében megtartottuk ez évi Közgyűlésünket. Köszönjük az iskolának, hogy befogadta Társaságunkat. A Gimnáziumban lévő Madách szobornál koszorúnkkal emlékeztünk a hely különleges személyiségére.

Az esőtől el nem ijedve, délután Vác belvárosával ismerkedtünk idegenvezető, Kernács Rebeka segítségével, akinek ezúttal is köszönjük a különleges, sok ismeretet adó sétát.

A napunkról készült fotókat a KÉPTÁRban lehet megtekinteni.