Madách Irodalmi Nap az alsósztregovai kastélyban

A meghívott vendégeket Jarábik Gabriella, a SZNM-SZMKM igazgatója és Alsósztregova polgármestere, Luboslav Dobrocky köszöntötte. A program első részében két előadás hangzott el. Dr. Praznovszky Mihály Fráter Erzsébetről beszélt, az Aki belehalt a halhatatlanságba című készülő könyvének első fejezetét mutatta be.

Ezt követően Puntigán József, Losonc ismert várostörténészének gondolatait hallgathattuk meg sok korai fényképpel illusztrálva, Losonc a XIX. század második felében címmel. Az előadások között közreműködött Lépes Anikó és Csák István, akik verseket és levél idézeteket olvastak fel. Rövid szünet után a Márai – Madách című dokumentumfilm premierjén vehettünk részt.

A jelenlévő alkotók és szereplők köszöntése után a kastély parkjában emlékfákat ültetett Alsósztregova polgármestere és alapiskolája, Csesztve polgármestere és társaságunk képviselője is. Ezután az irodalmi nap résztvevői egy-egy szál virággal tisztelegtek Madách Imre síremlékénél. A programot délután a kastélyban fogadás zárta.

Pásztor Sándor, alelnök

KÉPEK