Idén is Salgói piknik!

A Mikszáth Kálmán Társaság nemcsak Mikszáth írói, szellemi örökségének ápolását tartja feladatának, hanem a másik nagy nógrádi íróóriás, Madách Imre munkásságát, emlékét is őrzi. Társaságunk több eseménnyel is adózott,adózik ebben az évben az idén 150 éve elhunyt költőnek, költőnek. A következő programunk  július 25-én, pénteken Salgóbányán lesz.

Salgói piknik -  juliálisként hirdettük meg  – az ötletet a Pesti Hölgy-Divatlap 1862. február 15.-i írása adta, miszerint: „Nógrádmegye hölgyei a jövő tavaszon a Petőfi által megénekelt Salgó vár romjain majálist fognak tartani, mely alkalommal Madách Imré-nek a Kisfaludy-társaság tagjául lett megválasztása emlékére gyűjtést is fognak eszközölni, hogy e megye hölgyei a társulat alapító tagjai közé léphessenek […]”

A program akkor elmaradt! Mi most megvalósítjuk! – Madáchot játszunk, olvasunk, s temészetes megismerjük a Salgói vár környékét.

Egyénileg utazunk, enni-innivalót hozzon mindenki. Nyársalási lehetőség kijelölt helyen van.
A helyi kocsmában inni valót, jégkrémet, rágcsálni valót lehet venni.

Találkozó11 órakor Salgóbányán a buszmegállóban (végállomás).

Autóbusz indul a helyi autóbusz állomásról, 9.20 és 10.20 órakor. Akik busszal vagy vonattal jönnek Salgótarjánba a Pécskő üzletház előtti buszmegállóban szállhatnak fel a 11B jelzésű buszra – fél körül van ott a busz az indulást követően! Jegyet (akinek kell), itt az ujságos pavilonban lehet venni, 210 Ft/db, az autóbuszon 300 körül van. Számítsanak rá, hogy sokan lesznek!
A szgk-val jövőknek parkolási lehetőség van a buszmegállónál, vagy a vár alatti parkolóban.

Salgón, a találkozóhelytől megyünk sétára, föl a várba, ahol megejtjük a Madáchra való emlékezést. (Kényelmes túracipőt vegyenek föl!)
Helyet kaptunk az Erdészház fedett teraszára letelepedésre, pihenésre, beszélgetésre, itt mosdó is van!

Visszaindulás ki, mikor szeretne, az autóbusz 15.25, 16.00, 16.25, 17.25 órakor indul be Salgótarjánba.

Eddig 15 fő jelezte szándékát.
Kérem, akit érdekel a program jelezzen vissza, hogy tudjuk, kb. hány főre számíthatunk.
Mindenkit várunk szeretettel!